Een werknemer is ziek, en het contract loopt af: wat te doen?
23 maart 2021 

Een werknemer is ziek, en het contract loopt af: wat te doen?

Wanneer een werknemer ziek is, en zijn contract loopt af tijdens de ziekte, kom je voor een ingewikkelde tweesprong te staan. Verleng je het contract, of kap je het af? Wat zijn je rechten en plichten als werkgever überhaupt? In deze blog lees je alle regels overzichtelijk uiteengezet.

Werknemer ziek en contract loopt af: Re-integratieverslag

Als een werknemer ziek is (ook met een tijdelijk contract), moet de werkgever 70% van het salaris door blijven betalen. Ook tijdens een tijdelijk contract treedt de “Wet verbetering poortwachter” in. Of er een re-integratieverslag moet worden opgesteld hangt van de volgende dingen af:

 

  • Als het contract van de zieke werknemer binnen 6 weken na ziekmelding afloopt, hoeft er geen re-integratieverslag worden gemaakt. 
  • Wanneer het contract van de zieke werknemer tussen de 6 en de 10 weken na de ziekmelding afloopt, moet er een verkort re-integratieverslag worden gemaakt.
  • Als de werknemer nog langer dan 10 weken na de ziekmelding in dienst is, dan moet het volledige re-integratietraject beschreven door de Wet Verbetering Poortwachter gevolgd worden.

 

Verschil ontslag en verlopen contract

 

Werknemers in Nederland hebben ontslagbescherming bij langdurige ziekte. Deze duurt twee jaar, daarna komt de werknemer in aanmerking voor een ziektewetuitkering. Toch is ontslag volgens de wet iets anders dan een contract dat afloopt. Bij een tijdelijk contract ga je een samenwerking aan voor een vooraf bepaalde periode. Loopt die periode af? De werkgever hoeft dan het contract niet te verlengen.

 

Ziektewetuitkering

Als een werknemer ziek uit dienst gaat (ook bij een tijdelijk contract) dan kan deze soms een ziektewetuitkering krijgen. Dit geldt uiteraard alleen voor langdurig zieken. De werkgever moet de ziektewetuitkering aanvragen bij de UWV. Op basis van het re-integratieverslag bepaalt het UWV of de werkgever en de werknemer hun best hebben gedaan om tot re-integratie te komen. 

 

Is de werknemer weer beter? Dan kan hij/zij zich beter melden bij het UWV, en wordt de ziektewetuitkering omgezet in een WW-uitkering.

 

Precies weten wat jouw rechten en plichten zijn bij ziekteverzuim? Bij Fresh Jezz & HR geven we jouw bedrijf de documenten die jij nodig hebt om zelf je HR in te richten. Bekijk hier onze documenten!

 

Over de schrijver
Mathilde is HR en Organisatie adviseur. Ze heeft veel ervaring met vraagstukken op het gebied van personeelszaken (HR) en Organisatie. Ook is ze goed op de hoogte van de actuele (Arbo)wet- en regelgeving. Mathilde werkt hoofdzakelijk voor het MKB.
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down