arrow_drop_up arrow_drop_down

Heb jij de verplichte RI&E al opgesteld?

Wist je dat het hebben van een opgestelde Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) verplicht is volgens de Arbowet? En dat dit geldt voor ieder bedrijf met medewerkers in dienst?

Heb je geen RI&E opgesteld, dan loop je de kans een boete te krijgen.

Wat is een RI&E eigenlijk? Waarom is het verplicht? En wat moet je doen om een RI&E op te stellen?

Een RI&E is een instrument waarmee je aan de hand van een lijst vragen de risico's en tekortkoming voor jouw bedrijf kunt bepalen, op het gebied van veiligheid en gezondheid. Dat doe je voor je medewerkers: die wil je een veilige en gezonde werkplek bieden. Dit doe je ook voor je inleenkrachten: uitzendkrachten, zzp-ers, etc. En voor je klanten, leveranciers en bezoekers die in jouw bedrijfspand en op je bedrijfsterrein komen.

Kortom: voor iedereen die op jouw bedrijf komt wil je zorgen dat alles dusdanig in orde is dat er de kans op ongelukken en ziektes minimaal is.

RI&E

Wat moet je weten over het opstellen van de RI&E?

Zou je het prettig vinden als je alle informatie die je nodig hebt over de RI&E op één plek kunt vinden? Dat je niet het internet hoeft af te zoeken of te rade hoeft te gaan bij een consultant? 

Wij bieden je een programma waarin je alle informatie die je nodig hebt, kunt vinden. Je moet alleen nog zelf de vragenlijst van de juiste RI&E invullen, en het Plan van Aanpak dat uit de vragenlijst volgt, aanvullen met jouw oplossingen voor de risico's..

Wij helpen je de juiste RI&E te vinden en we geven je informatie over wat je moet doen om de RI&E op te stellen volgens de regels van de Arbowet.

Hierdoor kun je snel aan de slag om de vragenlijst in te vullen: je weet wat je moet doen en wie je moet betrekken om tot het juiste resultaat te komen.

We leggen uit wat de aanpak kan zijn om de RI&E vragenlijst in te vullen en hoe je komt tot een Plan van Aanpak. Dit alles met het oog op het zo snel mogelijk voldoen aan de wettelijke eisen

Door het opstellen van de RI&E krijg je inzicht in de gezondheids- en veiligheidsrisico's in je bedrijf. En door het uitvoeren van de acties uit het Plan van Aanpak beperk je de risico's en is de kans op ongevallen en verzuim minder groot. Daardoor is de kans groot dat je kosten bespaart.

Ja, dit is wat ik zoek

Hoe ziet het programma er uit?

Wat is een RI&E?


We leggen uit wat een RI&E is, waarom je deze moet opstellen en wat het je oplevert als je de RI&E klaar hebt.Moet ook ik een RI&E opstellen?

Ieder bedrijf met personeel moet een RI&E opstellen. En er zijn regels ten aanzien van goedkeuring. Dat bespreken we hier.Wie lezen mijn RI&E?

Jouw medewerkers en inleenkrachten moeten de RI&E kennen. En wat doet de inspecteur van het Ministerie van SZW met jou RI&E?


Moet ik de OR of PVT betrekken?

Jouw medewerkers hebben bepaalde rechten als het gaat om betrokkenheid bij de RI&E. Welke: dat  zijn, wordt in dit deel uitgelegd.Waar vind ik de juiste RI&E?

Voor de meeste bedrijven zijn de RI&E instrumenten beschikbaar. Waar vind je het juiste instrument voor jouw bedrijf?Wat moet ik precies doen?

In dit deel leggen we uit welke stappen je moet zetten om de RI&E vragenlijst in te vullen en een Plan van Aanpak te maken.


Hoe pak ik de acties aan?

De acties die in het Plan van Aanpak staan, moeten worden uitgevoerd. Hoe pak je dat het beste aan om tot een goed resultaat te komen?


Veel voor-

komende risico's

Hier vind je een aantal veel voorkomende risico's. Je kunt alvast bepalen hoe het hiermee is gesteld in jouw bedrijf.RI&E
€ 197,-
€ 147,-

RI&E opstellen

Alle informatie over de RI&E vind je hier op 1 plek. Na dit programma weet je wat je moet doen en hoe je de RI&E moet opstellen.

Je krijgt:

  • 10 video's waarin de onderwerpen m.b.t. de RI&E worden behandeld
  • uitleg over alles wat te maken heeft met de RI&E


Na dit programma kun jij zelf

  • de vragen uit de vragenlijst van de RI&E beantwoorden, en hieruit de risico klasses en het Plan van Aanpak genereren
  • goedkeuring of eventuele controle regelen met een gecertificeerde arbodienst of arbeidsdeskundige

En wil je een consultant raadplegen ....

... over de RI&E of het Plan van Aanpak, maak dan gebruik van de Fresh & Jezz HR Strippenkaart.

Met de Fresh & Jezz HR Strippenkaart reserveer je een aantal uren bij onze consultant. Je kunt bijvoorbeeld je vragen stellen of overleggen welke oplossing of aanpak het beste aansluit bij jouw bedrijf. 

We use cookies