Hoe ziet de wervingsprocedure van jouw bedrijf er uit?

Download hier ons model Wervingsprocedure

Wervingsprocedure

Heb jij vastgelegd hoe je in jouw bedrijf omgaat met werving en selectie? En is iedereen hiervan op de hoogte?

De Wervingsprocedure start bij het vaststellen dat er een vacature is tot en met de eerste 100 dagen dat een nieuwe werknemer bij jouw bedrijf aan de slag gaat.

De Wervingsprocedure zorgt ervoor dat iedereen in jouw bedrijf op de hoogte is van de stappen die gezet worden bij een vacature. Je doorloopt bij iedere vacature dezelfde stappen, je vergeet daardoor geen enkele stap. 

De kans dat een nieuwe werknemer goed bij jouw bedrijf past, en succesvol is, wordt hiermee veel groter dan wanneer je geen procedure hebt.

Fresh & Jezz HR biedt een model Wervingsprocedure die je eenvoudig aanpast voor jouw bedrijf.

procedure werving en selectie

Maak gebruik van ons model Wervingsprocedure

Hoe ziet een Wervingsprocedure er uit? Deze begint op het punt dat je constateert dat er een vacature in jouw bedrijf is. Dan starten de volgende stappen: voorbereiding, werving, selectie, afspraken maken, preboarding en tenslotte onboarding, oftewel inwerken.

Onderdeel van de Wervingsprocedure is dat je bepaalt of je de werving en selectie zelf uitvoert, of dat je dit (gedeeltelijk) uitbesteedt aan externe partijen.

Besteed je werving en/of selectie uit, dan geldt nog steeds dat je een wervingsprocedure nodig hebt in jouw bedrijf. Deze procedure loopt namelijk vanaf het punt dat jij constateert dat je een vacature hebt tot en met de eerste 100 dagen dat een werknemer in jouw bedrijf aan de slag is.

Wij leveren je een concept Wervingsprocedure. In het document staan de teksten klaar. Ook vind je her en der opmerkingen die je in de tekst kunt verwerken zodat de Wervingsprocedure precies aansluit op jouw werkprocessen. 

Naast de 6 stappen leveren we ook de teksten over hoe om te gaan met open sollicitaties, BBL/BOL-ers, afstudeerders en stagiaires.

De concept Wervingsprocedure is een Word document. Je kunt dit document eenvoudig aanpassen naar jouw bedrijf. 

Ja, dit is wat ik zoek

Hoe is de Wervingsprocedure opgebouwd?

1. Voorbereiding

De voorbereiding begint bij de vacature melden. Daarna maak je een profielschets en bepaal je wie betrokken zijn bij de werving en selectie. Hier stel je ook vast of je stap 2 en/of stap 3 uitbesteed of zelf uitvoert.


2. Werving

Je hebt de vacature tekst gemaakt en gaat de vacature openbaar maken. Hier leg je vast wat de volgorde is: eerst intern en dan extern. Of beide tegelijk? In deze stap analyseer je tevens of de wervingskanalen wel de juiste zijn.


3. Selectie

In stap 3 verzamel je de sollicitaties en bepaal je wie je graag wilt spreken. In je procedure leg je vast hoe je sollicitanten informeert over de voortgang. Tevens beschrijf je wat de werkwijze is rond het voeren van de gesprekken.


 4. Afspraken maken

Een hele belangrijke stap: wat komt er kijken bij het voeren van een arbeidsvoorwaardengesprek? Wie voert dat gesprek  en wat is precies de inhoud van het gesprek? Wie tekent de arbeidsovereenkomst voor jouw bedrijf?


 5. Preboarding

Hoe zorg je in jouw bedrijf voor de betrokkenheid van de nieuwe werknemer bij het bedrijf in de periode vanaf ondertekening van de arbeidsovereenkomst tot de eerste werkdag? Welke stappen zet je?


 6. Onboarding

De eerste 100 dagen bepalen of de nieuwe werknemer bij jouw bedrijf blijft en of deze succesvol zal zijn. Wat doe je om te zorgen voor een zo goed mogelijk resultaat? Welke activiteiten onderneem je in jouw bedrijf?


procedure werving en selectie
€ 29

Wervingsprocedure

Je ontvangt een Wervingsprocedure die bestaat uit:

  • 7 pagina's waarin de procedure staat beschreven en 1 bijlage
  • per stap de teksten hoe je er in jouw bedrijf mee omgaat


De Wervingsprocedure is een Word bestand dat je eenvoudig kunt aanpassen voor jouw bedrijf!arrow_drop_up arrow_drop_down