arrow_drop_up arrow_drop_down

Hoe ziet jouw organisatiestructuur er uit?

Een organisatiestructuur wordt ook wel een organogram of organigram genoemd. Hoe ziet de organisatiestructuur van jouw bedrijf er uit?

Wat is de reden om een organisatiestructuur in kaart te brengen? Allereerst ziet iedereen direct hoe jouw bedrijf is ingericht: welke afdelingen zijn er, welke functies zijn er, wat is de hiërarchie. Daarnaast is de organisatiestructuur een basis voor het functiehuis: welke functies zijn er en hoe staan deze tot elkaar in verhouding. Als je dat in kaart hebt, kun je op een eerlijke manier beloningen verdelen.

Fresh & Jezz HR biedt een online programma waarmee je op een eenvoudige manier jouw organisatiestructuur in beeld brengt.

model organisatiestructuur

Zelf eenvoudig je organisatiestructuur in beeld brengen

Wist je dat er verschillende soorten organisatiestructuren zijn. Bijvoorbeeld de functionele structuur en de matrix structuur. Daarnaast is er een verschil tussen de organieke organisatiestructuur en de personele organisatiestructuur. De eerste laat de afdelingen zien en de tweede de functies, en eventueel de werknemers die de functies invullen.

Ook is er een verschil tussen lijnafdelingen en stafafdelingen, of tussen lijnfuncties en staffuncties. Wat zijn deze verschillen?

In ons programma leggen we eerst een stukje theorie uit. Zo krijg je een helder beeld van de verschillende soorten structuren, en een antwoord op de vraag wat de verschillen zijn tussen de lijnafdelingen en stafafdelingen. Daarna bouwen we samen met jou de organisatiestructuur voor jouw bedrijf in een video. Aan het eind van de video heb je de organisatiestructuur in kaart gebracht. En kun je deze structuur direct gebruiken.

Ja, dit is wat ik zoek

Hoe ziet het programma er uit?

1. Inleiding

In de inleiding krijg je uitleg over de volgende onderwerpen:

1. Welke soorten organisatiestructuren bestaan er

2. Wat is het verschil tussen een organieke en personele structuur

3. Wat is het verschil tussen lijnafdelingen en stafafdelingen


Aan het eind van de video helpen we je om te bepalen welke organisatiestructuur het beste past bij jouw bedrijf.2. Organisatiestructuur bouwen

In deze video gaan we stap-voor-stap een organisatiestructuur voor jouw bedrijf opbouwen.

We beginnen met een organieke organisatiestructuur en zetten daarna de personele organisatiestructuur neer.

In 8 stappen word je door het proces geleid. 

Het resultaat is dat je aan het eind van het programma zowel de organieke als de personele organisatiestructuur hebt opgesteld,model organisatiestructuur
€ 197,-
€ 147,-

Organisatiestructuur opstellen

Met dit programma bouw je de organisatiestructuur voor jouw bedrijf.


Je krijgt:

  • 2 video's met uitleg over het opstellen van de organisatiestructuur
  • uitleg over diverse begrippen en de toepassing van deze begrippen in de praktijk
  • een stappenplan hoe de organisatiestructuur te bouwen


Aan het eind van het programma staat jouw organisatiestructuur op papier. Zowel de organieke (afdelingen) als de personele structuur.

En wil je een consultant raadplegen ....

... over het opstellen van jouw organisatiestructuur, maak dan gebruik van de Fresh & Jezz HR Strippenkaart.

Met de Fresh & Jezz HR Strippenkaart reserveer je een aantal uren bij onze consultant. Je kunt bijvoorbeeld je vragen stellen of overleggen welke oplossing of aanpak het beste aansluit bij jouw bedrijf. 

We use cookies